🏡 Pozvánka na Open Day Vráto III. - Srdečně vás zveme na již třetí OPENDAY ve Vrátě Na Pěšině. Více informací

Dvojdům a jeho výhody

Byt nebo rodinný dům?

Pokud plánujete budoucnost ve svém, nejprve si jistě kladete zásadní otázku – byt nebo dům? Pokud je pro vás bydlení v bytě již nedostatečné, vlastní rodinný domek je jedním z řešení. Dům nabídne větší soukromí, vlastní zahradu, zkrátka spokojený rodinný život. Bývá ovšem ekonomicky náročnější, než pořízení bytu. Jaké je tedy řešení?

Dvojdomek je řešení

Kolem dvojdomku přitom koluje řada mýtů, které se nezakládají na pravdě. Lidé jim častokrát věří a zbytečně se tím připravují o dostupnější variantu bydlení ve vlastním domě. 

NABÍDKA DVOJDOMŮ

Výhody dvojdomku

Jak už bylo naznačeno, ekonomika hraje významnou roli při úvaze nad dvojdomkem. Jako majitelé části domu totiž neplatíte za provoz a údržbu plnou částku. Do výsledné ceny se promítne také pozemek, jehož využijete jen část. Tím odpadají starosti s velkou nezastavěnou plochou, o kterou byste se museli případně starat. Menší pozemek zároveň znamená i méně starostí s údržbou zahrady. 

Domek se zahradou se rozléhá na celkové ploše kolem 350 m2. Tím je zajištěno dostatek prostoru pro vaše soukromé grilování s přáteli, dětem můžete postavit jejich vlastní hřiště nebo trampolínu a zchladit se můžete při horkých letních dnech ve svém bazénu. 

Domy se společnou stěnou

Právě spojení obou domů jednou stěnou bývá kritizované nejvíce. Lidé se bojí především špatné akustiky resp. přenášení hluku z vedlejšího domu. Stěna je však maximálně izolovaná, díky čemuž je hluk naprosto minimální. Naopak toto spojení dvojdomku přinese lepší izolaci celého domu a významně snižuje náklady za vytápění oběma rodinám. 

Vyberte si své sousedy

Moderní dvojdomy lákají i velké rodiny. Dvojdomek lze totiž pojmout i formou dvougeneračního bydlení, kdy je zachováno soukromí, ale zároveň jste si stále nablízku. Dostatek prostoru pak zajišťuje, že děti nemusí hledat další bydlení a rodičům nezůstane celý velký dům na starost.

Život ve vlastním

Dvojdomek je zkrátka skvělou alternativou ke klasickému bytu a velkému rodinnému domu. V Living Development se navíc snažíme vybírat jen ta nejkrásnější místa, o kterých víme, že tam najdete své spokojené bydlení. 

Jedno z takových míst je i Vráto, které leží necelých 5 kilometrů od Českých Budějovic. Díky své poloze se jedná o velmi žádanou lokalitu, které nahrává i malebná příroda, krásný park nebo rybník. Právě v této obci nyní nové dvojdomky stavíme. A jeden z nich může být klidně váš. Prohlédněte si naši nabídku a splňte si svůj sen o vlastním bydlení.

NABÍDKA DVOJDOMŮ

Compare listings

Compare